Ga naar de inhoud

Shirlouette

Prothese lingerie

comfortabele, fijne lingerie voor jou

Het vinden van comfortabele en goed passende lingerie is voor veel vrouwen niet zo gemakkelijk.

Maar na een borstoperatie ten gevolge van borstkanker kan het vinden van lingerie zelfs een groot probleem worden. Meestal kun je niet meer de lingerie dragen waaraan je gewend was. Wanneer je een lichtgewicht borstprothese of een deelprothese draagt is een BH met cupafsluiters in de cups noodzakelijk.

Dan is het wel zo prettig om goed geadviseerd te worden door een erkend mammacare adviseuse.

Want mooie lingerie is voor iedereen, ook wanneer je een borstprothese draagt.

Prothese bh na een borstsparende operatie of borstamputatie

Waar een prothese beha aan moet voldoen kan per persoon verschillen. Net zoals met alle lingerie is het van essentieel belang om zelf te ervaren wat prettig voelt. Bij het dragen van één of twee uitwendige protheses is een speciaal hoesje in de cup nodig zodat alles goed blijft zitten. Bij Shirlouette vind je BH’s die voorzien zijn van cupafsluiters aan beide zijden.

Wij hebben een uitgebreide collectie prothese lingerie beschikbaar van merken zoals Anita, Amoena, Megami en Susa in vele maten. 

Onze mammacare adviseuse kan tijdens je bezoek direct aanpassingen aan je prothese bh maken indien nodig. Informeer naar de mogelijkheden.

Wat draag je na de borstoperatie?

Direct na jouw borstoperatie wordt geadviseerd een goede, stevige bh te dragen. Wij adviseren altijd de Leyla compressie bh top van Amoena. Deze fijne, zachte compressie bh heeft een voorsluiting, verstelbare klittenband schouderbanden en hoesjes in de cups voor de textiel prothese. 

De Leyla compressie bh mag je meenemen naar het ziekenhuis zodat je deze gelijk na de operatie kunt dragen. Deze top zorgt voor compressie – lichte druk – op jouw lichaam en ondersteunt bij het herstellen van de littekens. Het ziekenhuis adviseert jou wanneer en hoe lang je deze bh moet dragen. 

Zijn er nog vragen?

Lingerie is te bestellen in onze webwinkel