Ga naar de inhoud

Shirlouette

Borstprotheses

Borstprotheses zijn er in veel verschillende merken, vormen en maten. Onze mammacare adviseuses zullen je de kenmerken en verschillen uitleggen van de prothesen.

De aanmeting houdt in dat we eerst een goed passende bh gaan kiezen. Daarna kiezen we de borstprothese die het best aansluit bij je behoeften. Ook wordt er gelet op gevoelige littekens, spanning in de schouders of eventuele zwelling door lymfoedeem.

De mammacare adviseuse zal je tijdens de aanmeting verschillende modellen laten passen. Samen kijken we welk model, merk en maat het beste bij je lichaam past.

Soorten protheses

Volledige borstprotheses voor optimale symmetrie

Protheses voor optimale symmetrie zijn gemaakt van siliconen en worden gebruikt na een borstablatio oftewel een verwijdering van de borst om weer symmetrie terug te krijgen.

De huidvriendelijke protheses lijken qua gewicht en zachtheid zeer sterk op de natuurlijke borst en zorgen voor een natuurlijk gevoel op de huid.

Soms kan het nodig zijn om een nog lichtere prothese te dragen, bijvoorbeeld bij nek- en schouderklachten of wanneer u aan beide kanten geopereerd bent. Wij vragen dan ook of u symptomen hiervan ondervindt. Er zijn talloze opties in lichtgewicht protheses.

Wij werken met de merken Amoena, Anita, Silima en ABC.

Adapt Air Prothese

Een prothese die individueel kan worden aangepast aan het lichaam en het unieke silhouet van elke vrouw dankzij de innovatieve geïntegreerde luchtkamer.

Dit zorgt voor een visuele balans én gewichtsbalans die is afgestemd op jouw unieke vormen. Je kan bovendien zelf het volume van de borstprothese aanpassen aan jouw behoeften, waar en wanneer je wilt.

Bekijk voor uitleg de video

Deelprothese na een borstsparende operatie

Deelprotheses (ook shapers genoemd) zullen je silhouet perfect ondersteunen, of je nu een borstsparende operatie hebt gehad, oneffenheden ondervindt na een reconstructie of van nature ongelijke borsten hebt. Wij hebben diverse soorten shapers op voorraad.

Een deelprothese kan zowel op de huid als in een prothese BH met hoesjes gedragen worden.

Textiel protheses

Symmetrie tijdens eerste fase van herstel

Direct na de operatie worden protheses van de fijnste materialen gebruikt, die de gevoelige huid na de operatie beschermen. Deze textielprotheses zijn fijn als je hersteld van de operatie.

De zachte, soepele materialen zullen het gevoelig littekenweefsel beschermen, ook tijdens bestralingstherapie. Deze tijdelijke prothese is voorgevormd, naadloos en tekent niet af onder de kleding. Met het vulmateriaal kun je het volume aanpassen aan de gewenste grootte. Ook deze prothese draag je in een prothese bh voorzien van cup hoesjes zodat de prothese goed in de bh cup blijft zitten. Wij hebben diverse maten van de Priform textiel prothese van Amoena.

ProudBreast soft cup; sinds kort hebben wij ook in ons assortiment deze soft cup. Dit is een textielprothese gevuld met een ademende schuimvulling. Deze prothese is heel licht en kan uitgewassen worden. Voordeel is dat deze prothese niet warm aanvoelt tijdens zomerse dagen. 

Contact (plak) protheses

Contact -plak borstprotheses zijn protheses die op de huid gekleefd worden door middel van een plak laag. Deze protheses voelen aan als een deel van het eigen lichaam waardoor je meer zekerheid en zelfvertrouwen ervaart.

Om een contact-plak prothese te kunnen dragen, moet het litteken volledig hersteld zijn. Wij adviseren dan ook na een jaar hiervoor te kiezen. Transpireer je veel of heb je een grote maat en bij een oneffen litteken, kan het zo maar zijn dat de contactprothese minder goed hecht aan het lichaam.

Onze mammacare adviseuse kan jou hierin goed adviseren.

Zwemprotheses

Wanneer kies je voor een zwemprothese?

Een siliconen borstprothese kan in badmode gebruikt worden, je kunt er mee zwemmen.
Toch zijn er vrouwen die voor een zwemprothese kiezen en wel om de reden dat de zwemprothese maar liefst 30% lichter is dan een gewone prothese.

Ook het voordeel is dat bij het omkleden de zwemprothese in jouw badkleding kunt laten zitten en je dagelijkse prothese in je BH.

De prothese wordt geleverd in een handig, waterbestendig tasje zodat je alles na het zwemmen hierin kunt meenemen.

verzorging van de borstprothese

De prothese moet regelmatig schoongemaakt worden, bij voorkeur elke dag. Reinig de prothese met zachte zeep, spoelen met lauwwarm water en afdrogen met een zachte handdoek.

De prothese mag nooit op de verwarming of met een föhn gedroogd worden! Wanneer de prothese niet gedragen wordt, bewaar deze dan in de verpakking. Zo blijft de prothese goed in model.

protheses inzamelen voor cuba 

De stichting Prótesis de Mama para Alas por la Vida zet zich in voor vrouwen met borstkanker in Cuba. Dit doen zij in samenwerking met de Cubaanse projectgroep Alas por la Vida. Door het in Nederland inzamelen van prothesen en aanverwante materialen proberen zij zoveel mogelijk hulp te bieden aan vrouwen in Cuba na een mastectomie.

Elk jaar zamelen wij vele gebruikte protheses, lingerie en badmode in voor de stichting. Dus wil je de stichting ook helpen lever de spullen bij ons in. Daar zal iedereen heel dankbaar voor zijn.

Klachtenprocedure

Shirlouette is gecertificeerd specialist in het aanmeten van borstprotheses. We zijn aangesloten bij de Stichting Erkenningsregeling voor leveranciers van Medische Hulpmiddelen (SEMH) en bij De Nederlandse Vereniging voor MammaCare Zorg (NVMCZ). Dit geeft jou de zekerheid dat wij voldoen aan alle gestelde kwaliteitseisen. Niet tevreden met ons of onze producten?
Wij helpen je graag. Lees hier verder wat te doen.