Prothese bh

posted in: Nieuws | 0

Comfortabele prothese lingerie op maat

Het vinden van comfortabele en goed passende lingerie is voor veel vrouwen niet zo gemakkelijk.
Maar na een borstoperatie ten gevolge van borstkanker kan het vinden van lingerie zelfs een groot probleem worden. Meestal kun je niet meer de lingerie dragen waaraan je gewend was. Wanneer beide borsten in maat verschillen kan het dragen van een prothese noodzakelijk worden. Dan is het wel zo prettig om advies te krijgen zodat je weer lingerie kunt dragen die comfortabel voelt. Want mooie lingerie is voor iedereen, ook wanneer je een borstprothese draagt.

Prothese beha na een borstsparende operatie of borstamputatie
Waar een prothese beha aan moet voldoen kan per persoon verschillen. Net zoals met alle lingerie is het van essentieel belang om zelf te ervaren wat prettig voelt. Een op maat gemaakte beha zorgt ervoor dat je de prothese minder voelt. Bij het dragen van één of twee uitwendige protheses is een speciaal hoesje in de cup nodig zodat alles goed blijft zitten. Het hoesje wordt aangepast aan de maat van de prothese en kan zowel in de linker als rechter cup geplaatst worden. Bredere en zachte schouderbanden zorgen voor meer steun.

De keuze voor een beugelbeha
Ook bij een beugelbeha geldt dat jij zelf het beste aanvoelt of het aangenaam zit. Een beugelbeha wordt alleen afgeraden als het de genezing van littekens belemmert of een lymfoedeem veroorzaakt. Gelukkig biedt een beha zonder beugel ook voldoende versteviging en ondersteuning, mits je kiest voor een goed model met de juiste belijningen.
Graag adviseer ik je welk model prothese beha het beste bij je past. Tegenwoordig zijn er mooie, zachte en kwalitatieve stoffen te verkrijgen waardoor je prettige prothese lingerie naar eigen wens kunt laten ontwerpen.
Vind je het prettig als je partner meegaat? Natuurlijk is hij/zij van harte welkom!

Shirlouette artikel geschreven voor Topic magazine – december 2016